De geschikte kleuren voor kinderslaapkamers

 

 

 

 

 

Kinderen houden instinctief van felle kleuren. Ze dragen graag bonte kleren en maken tekeningen in felle kleuren.

Ze voelen zich veel minder aangetrokken tot pasteltinten dan volwassenen. Sommigen beweren dat felle kleuren te prikkeling zijn voor een kind, maar kinderen denken daar vaak anders over.

 

De meeste kinderen kunnen hun omgeving makkelijk achter zich laten wanneer het bedtijd is, dus wees niet bang om met felle kleuren te experimenteren.

 

 

 

 

 

 

 

Je zou een van de muren van de kinderkamer een felle kleur kunnen geven en de andere wit laten. Of je kunt kleur introduceren door middel van allerlei accessoires zoals kleedjes, dekbedovertrekken of gordijnen. Er zijn talloze manieren om de kinderkamer kleur te geven zonder dat je ineens alle muren hoeft te verven. Kindermeubels zijn vaak felgekleurd, denk maar aan ledikanten, bedden en houten ladeblokken.

 

Met een houten vloer of een neutraal tapijt zorg je voor de juiste balans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips  en decoratie ideeën voor kinderkamers.

 

Wees niet bang om allerlei felle kleuren uit te proberen. Zorg wel dat alle kleuren dezelfde intensiteit hebben. Een kast in felblauwe lakverf combineert fantastisch met rode plastic opbergdozen of een dekbed met een streepmotief, maar hij doet het minder goed tegen een muur in pasteltinten of op een armetierige mat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snelle links voor tips en advies.

 

 

 

 

Kinderkamer ontwerp

Babykamer

Babykamer inrichting

Kinderkamer behang

Meisjeskamer

Jongenskamer

Gedeelde kinderkamers

Kinderkapstok

Tienerkamer

Kinderkamer lamp

Vloerkleed Kinderkamer
Babywinkels

Kinderkamer accessoires

Kinderkamer kleuren

Thema kinderkamers

Verf

 

 

 

 

 

 

Kinderkamer-decoreren.nl

Home Babykamer Babykamer inrichting Meisjeskamer Jongenskamer Tienerkamer Gedeelde kinderkamers Verlichting Kinderkapstokken Vloerbedekking Behang Meubels en accessoires Hoogslaper Kinderkamer kleuren Thema kinderkamers Offerte aanvragen

Wij ontwerpen al uw meubels op maat.

Kijk hier!